herbestemming broodjeszaak + drive-thru Ulft

Herbestemming zwembad tot broodjesrestaurant BROODS – Ulft

Na een succesvolle spin-off van het BROODS-concept in Zeddam wordt gezocht naar een locatie voor een filiaal. Het pand van het buitengebruik gestelde overdekte zwembad de Blenk te Ulft wordt hiervoor aangekocht en herbestemd.

Het pand met zijn karakteristieke verschijningsvorm in de architectuur van begin jaren 80 is gesitueerd aan de rand van het winkelcentrum van Ulft. Een deel van het pand wordt gesloopt. Hierdoor ontstaat parkeerruimte op eigen terrein en wordt de karakteristieke hoofdvorm beter zichtbaar. De 8-hoekige grondvorm opent zich naar de straat, zoals een aangesneden taart. 5/8 van de grondvorm is bebouwd. De buitengevels blijven intact en worden “opgefrist” met een schilderbeurt. Nieuwe entreegevels sluiten het volume op de “snijvlakken van de taart”.

De nieuwe buitengevels, het front naar de parkeerplaats en weg, worden vormgegeven met puien op de begane grond. Daarboven een luifel als doorloop voor de entree. De topgevels hebben een verticale belijning die strookt met de kozijnstijlen. De materiaalkeuze is in overeenstemming met de het pand van BROODS in Zeddam om de verwantschap met de zaak in Zeddam uit te drukken. blank gelakte mahoniepuien met een wisselende dorpelverdeling en een wijnrode beplating van de topgevels.

BROODS biedt plek aan bezoekers in het restaurant om een broodje te eten en via een drive-thru broodjes en drank om af te halen.

Werkzaamheden:
ontwerp
vergunningen

Ontwerp:
november 2018 - juni 2019

Uitvoering:
december 2019 - augustus 2020

Broodjeszaak + drive-thru BROODS Ulft
BROODS Ulft - geveltekening
Luchtfoto bestaande toestand zwembad de Blenk te Ulft - BROODS Ulft
Broodjeszaak + drive-thru BROODS Ulft
Broodjeszaak + drive-thru BROODS Ulft
BROODS Ulft - bestaand + sloop