nieuwbouw woning Rozendaal

vrijstaande woning in het nieuwbouwplan De Del te Rozendaal. Deze woning is energieneutraal. Dit is gerealiseerd door hoogwaardige geïsoleerde gevels en dak. De op het platte dak opgestelde PV-panelen leveren voldoende elektriciteit voor de verwarming en tapwater van de woning en het water van het zwembad middels warmtepompen. De indeling is zodanig dat deze woning levensloopbestendig is. Naast de woonruimten zijn er een slaapkamer en badkamer gesitueerd op de begane grond. In de achtertuin is een ruim verwarmd zwembad en een veranda opgenomen.

Het ontwerp kenmerkt zich door een strakke vormgeving. Het gebouwvolume is samengesteld uit kubusvormige volumes. Een groter uitgestrekter volume op de begane grond met grote puien vanaf vloerhoogte bevat een volledig woonprogramma. Alles gelijkvloers en daarmee levensloopbestendig.  De verdieping kenmerkt zich door een grotere beslotenheid. Hier zijn kleinere raamopeningen toegepast.
De gevels zijn afgewerkt met stucwerk in lichte grijze kleur met een donkerder accentkleur op een deel van de laagbouwgevels. Antraciete aluminium puien geven contrast aan de lichte gevels. Het casco is opgebouwd middels droogstapelbare sandwich-elementen van gasbeton en resolschuim (Bovesaw R3)

Werkzaamheden:
ontwerp
omgevingsvergunning
bouwbegeleiding

Ontwerp:
januari 2019

Uitvoering:
februari 2020 - december 2020

levensloopbestendige woning Rozendaal
levensloopbestendige woning Rozendaal
levensloopbestendige woning Rozendaal
fundering - levensloopbestendige woning Rozendaal
droogstapel sandwich-elementen casco (gasbeton-resolschuim)
ruwbouw - droogstapel sandwich-elementen