nieuwbouw woning te Nes

Deze woning aan de rand van Nes op Ameland heeft aan de achterzijde een vrij uitzicht over het polderlandschap.
Opdrachtgevers, nieuwkomers op Ameland, wensten een ruime comfortabele en levensloopbestendige woning. Alle woonruimten gelijkvloers.

De bebouwing op Ameland kenmerkt zich door een kleinere korrel. Compacte kleinschalige woningen. Lichte bakstenen gevels met houtaccenten voorzien van een met rode pannen gedekte kap.

De uitdaging in dit woningontwerp is om het complete woonprogramma op de begane grond te plaatsen en binnen de Amelandse karakteristiek te blijven. Voor Amelandse begrippen is het een brede woning geworden met zijn 9 meter brede footprint.
Het woonprogramma is ingepast op de begane grond. Onder de kap is een groot deel als entresol begaanbaar. Het ander deel is een royale vide.
Zo is een verrassend royaal en lichte woonruimte ontstaan, die je niet direct verwacht in relatie tot het meer traditionele en gesloten uiterlijk van de woning.

het casco van de woning is opgetrokken uit een prefab Houtskeletbouw-constructie. De buitenschil is opgemetseld met een baksteen in een gemixte sortering lichtgele baksteen. Witte kunststof-kozijnen. Goot- en boeidelen in een witte kleur schilderwerk.
De woning wordt verwarmd met een warmtepomp met bodemcollector.

Werkzaamheden:
ontwerp
omgevingsvergunning

Ontwerp:
september 2020 - december 2020

Uitvoering:
juli 2021 - december 2021

levensloopbestendige woning Nes in aanbouw
levensloopbestendige woning Nes
interieur impressie van de levensloopbestendige woning te Nes
exterieur impressie van tuinzijde woning te Nes