restyling keuken

Opdrachtgevers wensen hun keuken te vernieuwen en om te vormen tot zogenaamde woonkeuken.

De originele keuken in de twee-onder-één-kap is nog intact en functioneert nog. Het is nu wel tijd voor iets nieuws. Daarbij komt de wens om de open keuken af te scheiden van de woonkamer. Daarmee wordt de begane grond ingedeeld in een woonkamer aan de straatzijde en een woonkeuken aan de achtertuinzijde. De achtergevel met pui en schuifpui zorgt voor een grote relatie met de achtertuin en voldoende daglicht.

De bestaande keukenopstelling wordt verwijderd. De radiator bij de achtergevel-pui verdwijnt. Daarnaast zullen de wanden nieuwe afwerking krijgen. Ter verhoging van het wooncomfort wordt op de begane grond vloerverwarming aangelegd.

De nieuwe woonkeuken krijgt een apparatenwand, kookeiland, afscheiding tussen woonkamer en keuken en een royale eettafel.

De nieuwe layout van de woonkeuken komt tot stand op basis van de bovenstaande wensen, maatvoering en looproutes.
De schuifpui en de toegang naar de bijkeuken blijven hierbij op hun plek. Als afscheiding tussen woonkamer en woonkeuken wordt een schuifpui voorgesteld in de populaire industriële staalprofiel-look. De aangrenzende deur naar de entreehal wordt middels een zelfde deur uitgevoerd om eenheid te creëren. In het kookeiland wordt een kookplaat met kookveldafzuiging en een spoelbak opgenomen. De kleurstelling voor de keuken is nog niet bepaald.

Werkzaamheden:
ontwerp

Ontwerp:
augustus 2020 - oktober 2020

restyling woonkeuken
restyling woonkeuken - donkere variant
restyling woonkeuken - avond situatie - verlichting
restyling woonkeuken - nieuwe afscheiding
restyling woonkeuken - plattegronden bestaand & nieuw